Popularne posty

piątek, 15 maja 2015

Kopytka z gulaszem pieczarkowym a'la hogan

 Witajcie!

Dziś zaprezentuję Wam kopytka tradycyjne z gulaszem pieczarkowym.

Jak przygotować kopytka tradycyjne, znajdziecie pod tym linkiem: http://izunia-sentencje.blogspot.com/2014/06/kopytka-tradycyjne.html

Zamiast okrasy z mięsa i cebuli, dodam gulasz pieczarkowy.
Kopytka mamy już ugotowane(przepis podałam wyżej) i teraz przechodzimy do przygotowania gulaszu pieczarkowego.


 Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 4- 5 duże cebule
- smalec
- masło naturalne
- śmietana (ja dodaję śmietanę 18%)
- przyprawy, tj. sól i pieprz czarny mielony.

Sposób przygotowania:

Kapelusze pieczarek obieramy ze skórki, nóżki odcinamy i nie dodajemy do gulaszu(ja suszę i wykorzystuję do różnych dań dla smaku).
Następnie kapelusze pieczarek kroimy wzdłuż na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i smalec i wrzucamy pokrojone pieczarki.
Na drugiej patelni, na smalcu, podsmażamy doprawioną solą cebulę. Jak pieczarki ładnie się podsmażą, to dodajemy do nich podsmażoną cebulę i śmietanę, mieszamy i dusimy około 10- 15 minut pod przykryciem.

Nakładamy gulasz pieczarkowy bezpośrednio na zahartowane po zimną wodą kopytka.
A mi pozostaje życzyć Wam smacznego! :)



Zaglądajcie na mego bloga, niebawem dodam przepis na kopytka z mięsem mielonym a'la hogan.

Do kliknięcia!  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przy umieszczaniu komentarza sprawdź czy nie użyłaś/łeś wulgaryzmów, nie obraziłaś/łeś właścicielki Bloga, nie umieszczasz czegoś, co może być naruszeniem dobrego imienia innych. Inaczej licz się z usunięciem Twojej wypowiedzi.